Home page Historie Projecten Referenties Vacature Contact

Historie

VVALO B.V. is opgericht in 1998 door de samenvoeging van de las- en montagebedrijven A.G.M. van der Valk, A.W. Valstar en C.J. Lorente. Na jarenlang als zelfstandige bedrijven gezamenlijk aan projecten te hebben gewerkt werd met het oog op de toekomst besloten om de handen ineen slaan.

Daarmee werd het bijvoorbeeld eenvoudiger om gekwalificeerd personeel aan te trekken en eventueel op te leiden. Maar ook de aankoop van een nieuw bedrijfspand en de aanschaf van machines en vervoersmiddelen kwam daardoor onder handbereik. Dit was de aanzet tot een gestage groei van het bedrijf.

Na de oprichting van VVALO werd het pand aan de Jupiter 43-45 in Poeldijk betrokken, van waaruit de diverse projecten werden gecalculeerd, voorbereid, eventueel geprefabriceerd en later op locatie ge´nstalleerd. Hier werden ook de machines, gereedschappen en materialen opgeslagen. Al snel na de start bleek VVALO uit zijn jasje te groeien en toen in 2000 de mogelijkheid zich aandiende om een belendend pand erbij te kopen werd dit dan ook met beide handen aangegrepen. Twee jaar later herhaalde de geschiedenis zich door het vrijkomen van nˇg een pand, zodat VVALO gevestigd was op Jupiter 43-45-47-49. De werkplaats bevindt zich al vanaf het begin op nummer 43 en het kantoor is sinds 2002 gevestigd op nummer 49.

In 2012 diende zich opnieuw een mogelijkheid aan om het panden aan de Koopmanstraat 32 en 34 in Naaldwijk te verwerven en te betrekken. Na een aantal jaar, te weten 2016, kon ook het pand op nummer 40 worden verworven door het inmiddels opgerichte bedrijf Vvalo Materieel B.V.